vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Maggioresjön >  Platser >  Borromeo-öarna Maggioresjön semester - hotell, camping, lägenheter, fritidshus, agroturism, villeBorromeo-öarna

Borromeo-öarna består av tre riktiga öar, en ö och cosiddeta Malghera, drygt en obebodd klippa.

Fram till 1632 i " Isola Bella var en stenig klippa upptas av en liten fiskeby: det året Carlo III Borromeo började byggandet av en enorm palats tillägnad hans hustru, som blev en lyxig villa, plats för lyxiga fester och teaterföreställningar för den europeiska adeln.

L' Isola dei Pescatori är den enda ön Borromeo-öarna för att permanent bebodda: Den är värd en liten stad, distinkta hem med flera våningar, med ett torg, smala gränder strandpromenaden och huvudvägen för att möjliggöra flytten strikt på foten av 50 invånare som lever på fiske och turism.

Historiska källor visar att i mitten av nionde århundradet på ' Isola Madre Det finns en kyrka och en kyrkogård; Det fanns också olivodlingar och i det sextonde århundradet citrusfrukter infördes också. I samma århundrade börjar byggandet av en kärngrupp av aristokratisk bostad, som sedan expanderas i renässansstil. Utgående från cirka 1823 till 1825 öns fruktodlingar omvandlas till engelska romantisk trädgård, som fortfarande anses vara bland de bästa exemplen på denna konst i Italien.

L' Isolino di San Giovanni har fått sitt namn från ett kapell med ett typsnitt tillägnat Johannes Döparen som stod på den. Ön är känd för att det var för 25 år uppehållet av den berömda ledaren Arturo Toscanini, på Palazzo Borromeo. Slottet och ön i dag är privata och inte öppna för besökare.

« TILLBAKA

 
Karta:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com