vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Comosjön >  Territorium >  klimat Comosjönklimat Comosjön

Comosjön är särskilt gynnsamt och känd för sin allmänhet milda och fuktiga klimatet som bistår lummighet av naturen. Detta möjliggörs genom närvaron av Alperna som motstår vindarna från norr och från den stora massan av vatten som finns i sjöar som tenderar att minska temperaturförändringar.
I de soligaste områden som Tremezzina eller upp West Lake, på vintern klimatet aldrig når mycket låga temperaturer och på sommaren är värmen överväldigande som det minskas genom god vegetation. Vid foten av Alperna på andra sidan, regnet är riklig. Tack vare alla dessa singular klimat funktioner, floran längs stranden av sjön, är varierad och frodig och är Medelhavet; Här växer cypress, lagerträd, kamelior, azaleor, rhododendron, magnolior och palmer. I vissa områden, mer skyddad och fuktig, växer också en tropiska och subtropiska vegetation. I Tremezzo, till exempel, är Villa Carlotta, känd överallt för sin fantastiska park full av blommor och sällsynta växter; här i de hetaste säsongen blommande azalea, kaktusar, ormbunkar Southern, palmer, barrträd, cedrar och apelsinträd.

Sälja The vingårdar och olivträd är inte mycket rikligt också på grund av den geologiska typ av jord och finns bara i vissa områden. Längs stranden av sjön ortnamn som vittnar om en tradition i olivodling är: på västra sidan finns det "Zoca de l'oli" medan å öster hittar vi Oliveto Lario och Olcio.
På sluttningarna av bergen runt sjön överflöd kastanjeträd skog och betesmarker i de högre områdena, där vårblommande påskliljor och liljor.
Sjön vegetationen är sällsynt och finns endast i områden som planen i Spanien, med tanke på att vid stranden av sjön finns dammar eller bassänger med stillastående vatten.

« TILLBAKA

 
Karta:Se även:

  Egenskaper Comosjön
  klimat Comosjön
  Ursprung i Comosjön

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com

lago di Como -  lake Como -  Comer see -  Lac de Côme -  Comomeer
Ospitalitā lago di Como -  Guida turistica d'Italia -  Domaso Lago di Como
Gravedona Lago di Como -  Hotel, Camping, Appartamenti Domaso Lago di Como