vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Comosjön >  Territorium >  Ursprung i ComosjönUrsprung i Comosjön

Den geologiska ursprung sjöarna Como och Lugano, liksom många subalpina sjöar italienska, är glacial. Under kvartar eran hela bassängen var täckt av en stor glaciär som översteg grenarna i Como och Lecco, når upp till Brianza som gav upphov till den aktuella moränkullar.
Sjön bildades i håligheten huggen ut av glaciären, vars långsamma övergången framgår av stenarna som fortfarande bär tecken på erosion och många stenblock som finns främst på höjderna av Larian Triangeln.

Bebodd sedan förhistorisk tid, har Comosjön alltid varit av stor betydelse som en kommunikationslänk mellan regionerna i norr och Podalen. Efter gallerna bosatte sig där romarna, som gjorde det en strategisk öppning på den västra sidan av vägen som förbinder "Larius" med Rezia. Senare, med dominans av Lombardiet, denna väg, som fortfarande bär namnet "Queen", var han åter öppnas och byggs av drottning Teodolinda. Med tanke på den strategiska betydelsen av sjön, som användes för att nå Maloja och Spluga, området var föremål för invasioner och härskare i århundraden. Efter frankerna, runt år 1000 staden Como, som blev en självständig stad, alltid fick kämpa för sin självständighet. Då gick under härska av Visconti och Sforza. Dessa trodde att vidga botten av Adda för att få en direkt transportlänk med hertigdömet Milano, Av denna anledning de öppnade första flottan av Paderno. De följde utländsk dominans; först den spanska sedan österrikarna och under en kort tid även den franska.

« TILLBAKA

 
Karta:Se även:

  Egenskaper Comosjön
  klimat Comosjön
  Ursprung i Comosjön

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com

lago di Como -  lake Como -  Comer see -  Lac de Côme -  Comomeer
Ospitalitā lago di Como -  Guida turistica d'Italia -  Domaso Lago di Como
Gravedona Lago di Como -  Hotel, Camping, Appartamenti Domaso Lago di Como