Gardameer

Comomeer Maggioremeer Iseomeer Luganomeer ..anderen meren
 

 


Het Gardameer (Italiaans: Lago di Garda) is het grootste meer van ItaliŽ. Het heeft een omtrek van 158,4 km. Het landschap heeft een schilderachtig karakter door het diepblauwe water, de oleanders, de citroenbomen en de cipressen. Het Gardameer ligt in de regioīs Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol en Veneto. De Latijnse naam van het meer, Benŗco, is van Indo-European oorsprong (misschien met de Ąsterkď doordrongen betekenis) en zeker was het reeds aanwezig op het ogenblik van de roman verovering; vele meren van Noordelijk ItaliŽ hebben een Ątweede naamď; de huidige naam komt in plaats daarvan uit de homonymous stad, Garda voort, die 32 km van Verona ligt en tijdens de MiddenLeeftijden het grotere centrum van uitwisseling en handel was.
Het Gardameer is gesitueerd bij de hellingen van de zuidelijke Alpen Retiche, tussen de ketting van het onderstel Baldo in het oosten en de Alpen van Garda in het Westen, van Riva aan SalÚ. In het Noorden drijft het meer in de bergen, terwijl in het Zuiden het in de Vlakte verwijdt, zich uitbreidt tussen heuvels en golven van Peschiera en Desenzano.
 

Activiteit

In dit gebied bijna kan elke sport, van tennis aan en deltaplaning, vrij-beklimt, vrij duiken, klei-duif worden uitgeoefend die ontspruiten karting. De varende en windsurfing enthousiasten vinden in ..

Grondgebied

Het meer van Garda, Het meest mediterraan van de Alpiene Italiaanse meren, toont zich in zijn het prachtige omringen van natuurlijke helderheid en kleuren: een unieke vakantievlek, in alle seizoenen. ..

Toerisme

Garda is wieg van beschavingen sinds de voorgeschiedenis en een bevoorrechte manier van de vlakte aan de Alpen en vice versa geweest. Dit keurde de kruising van verschillende culturen en beschavingen ..

Residence
Appartementen
Vrijstaande huizen
Bed and breakfast
Villa's
Historische villa's
Rijtjeshuizen
Hotel
Camping
Vakantiedorpen
Boerderijhotel
Berghuisjes
 
 

Friends:
 

 

bekijk meer:
Reisgids van ItaliŽ : Tuscany life & holiday : Sea of Liguria : Gulf of Naples : Sicily Island
Rome : Florence : Venice : Milan : Naples
Comomeer : Maggioremeer : Gardameer : Iseomeer : Accommodatie meer ItaliŽ
Italian Alps : Dolomieten zomer & winter : Valtellina on line