vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Luganomeer >  Toerisme >  Gastronomie en wijnen LuganomeerGastronomie en wijnen Luganomeer

De Tessin keuken is zeer vergelijkbaar met die van Lombardije: het meer en de bergen een reeks van gerechten, variërend van vis tot vlees.

Zelfs in Ticino, zoals in Lombardije, de schotel meest veelzijdige en dus meest gebruikte is de polenta, een geroomde maïsmeel, soms gemengd met boekweitmeel, uitstekend als bijgerecht bij vlees en vis. Het meer van Lugano is vol van vis: de vis wordt gegeten dan op verschillende manieren, maar de meest typische voorbeeld is de carpione, die kan worden bereid met alle vis van het meer.

Hoewel niet erg bekend, zijn er een aantal uitstekende wijnen geproduceerd in Ticino, zowel wit als rood, hoewel de meest voorkomende soort is Merlot, de beste voor bodem en klimaat van Ticino, die tanninerijke rode wijn, fijn om vleesgerechten begeleiden produceert.

« TERUG

 
Kaart:Zie ook:

  Kunst en Cultuur
  Cruises op het Luganomeer
  Gastronomie en wijnen Luganomeer

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com