vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Luganomeer >  Grondgebied >  Oorsprong van het LuganomeerOorsprong van het Luganomeer

Het Comomeer en het meer van Lugano hebben een glaciale geologische oorsprong, als een van de andere Italiaanse subalpien meren.

Tijdens de quaternaire tijdperk het hele stroomgebied was bedekt door een grote gletsjer die de takken van Como en Lecco overschreden.

Het meer werd gevormd in de holte opgegraven door de gletsjer, waar de langzame overgang wordt bewezen door de rotsen die nog steeds voorzien zijn tekenen van erosie en talrijke rotsblokken aanwezig zijn voornamelijk op de hoogten van het gebied tussen de twee takken.

Meer van Lugano is opgericht door een zijtak van de gletsjer dat de Lario gevormd: het graven in de vallei achter Menaggio Porlezza heeft bereikt, waar het kleine meer van de piano was ooit een met de Ceresio. In latere tijden, zijn de deposito's van de rivieren vulde de vlakte en verdeelde de twee meren.

« TERUG

 
Kaart:Zie ook:

  Beschrijving van het gebied Luganomeer
  Klimaat Luganomeer
  Oorsprong van het Luganomeer

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com