Gardameer

Comomeer Maggioremeer Iseomeer Luganomeer ..anderen meren
 

 


Maggioremeer

Het Lago Maggiore is een meer in het grensgebied van ItaliŽ en Zwitserland. Het wordt in het Italiaans ook wel Lago Verbano genoemd, van Lacus Verbanus, de oude Romeinse benaming. Het Zwitserse deel ligt in het kanton Ticino. De westelijke oever van het Italiaanse deel ligt in de regio PiŽmont, de oostelijke oever in Lombardije. Het meer is 212 km≤ groot, 60 km lang en maximaal 10 km breed. Het noordelijke deel ligt in de Alpen, het zuidelijke deel in het heuvelland dat de overgang vormt tussen de Alpen en de Povlakte. De oppervlakte van het meer ligt op 193 m boven zeeniveau. Het meer is maximaal 372 m diep, 179 m beneden zeeniveau. Zowel Op ItaliŽ als in Zwitserland ligt het meer in Italiaanstalig gebied. Bekende plaatsen langs het meer zijn Locarno, Ascona, Verbania, Luino en Stresa. De rivier de Ticino stroomt in het noorden het meer in en verlaat het weer in het zuiden om uiteindelijk in de Po uit te monden. Andere rivieren die het Lago Maggiore instromen zijn de Toce en de Tresa.
 

Activiteit

The sporting activities are many and can be practised in the luxurant nature of our lakes which offer many resources to those who wish to spend some time here. The lake with its mild climate is the pr ..

Grondgebied

Lakes, islands, mountains, typical towns and villages, wonders created by nature and by man are waiting to be explored and let you enjoy their truly special flavours and tastes.

Lake Maggior ..

Toerisme

Gelegen op enkele kilometers van de alpen in de heerlijke natuur tussen Piemonte, Lombardije en Zwitserland bevind zich het Lago Maggiore als startpunt voor spannende uitstapjes in de openlucht!
..

Residence
Appartementen
Vrijstaande huizen
Bed and breakfast
Villa's
Historische villa's
Rijtjeshuizen
Hotel
Camping
Vakantiedorpen
Boerderijhotel
Berghuisjes
 
 

Friends:
 

 

bekijk meer:
Reisgids van ItaliŽ : Tuscany life & holiday : Sea of Liguria : Gulf of Naples : Sicily Island
Rome : Florence : Venice : Milan : Naples
Comomeer : Maggioremeer : Gardameer : Iseomeer : Accommodatie meer ItaliŽ
Italian Alps : Dolomieten zomer & winter : Valtellina on line