vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Ortameer >  Bezoek het OrtameerGrondgebied

Lake Orta, gelegen ten westen van het Lago Maggiore is het meest westelijke van de pre-alpine meren van Noord-Italië, volledig in Piemonte.

De oostelijke kant presenteert de glooiende hellingen van de heuvels die het te scheiden van het Lago Maggiore en als hoogtepunt op 1491 meter van de berg Mottarone.
Westerse banken zijn meer robuust en steile: de heuvels wijken hier om de bergen van Valstrona en het nabijgelegen Valsesia.
 

Beschrijving van het gebied

Het meer heeft een oppervlakte van 18,2 vierkante kilometer, dat zich uitstrekt van noord naar zuid voor 13,4 km en een maximale breedte van 2,5 km. Het meer ligt op 290 m. boven de zeespiegel en een diepte van 143 meter bereikt.
Aan de noordkan ...

Meer »

Klimaat

Lake Orta is een bijzonder gunstig en staat bekend om zijn over het algemeen mild en vochtig klimaat dat de weelderigheid bijstaat.
In de zonnigste gebieden, de winter nooit bereikt zeer lage temperaturen en in de zomer wordt de warmte verstikk ...

Meer »

Kaart:Zie ook:

  Beschrijving van het gebied
  Klimaat

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com