vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Gardameer >  Grondgebied >  Beschrijving van het gebied GardameerBeschrijving van het gebied Gardameer

Het Gardameer maatregelen 52 km lang, terwijl de maximale breedte, in het zuidelijk deel, is ongeveer 17 km. De kusten van het meer te verlengen voor meer dan 158 km en de maximale diepte is 346 m.

Het noordelijke deel van het meer is lang en smal, en druppelt in de Alpen: het is omgeven door bergen, de grootste van die behoren tot de groep van Baldo en hier de kusten zijn steil en ruig, de zuidelijke zone heeft een oppervlakte van de hoge Po-vallei en hier is het meer een grote, halfronde vorm en de kusten zijn lager en zoet.

De rivier Sarca is de belangrijkste zijrivier, terwijl de enige afgezant van het meer is de rivier Mincio. In het meer zijn er vijf eilanden: de grootste is het Isola del Garda en dicht bij dit, de Isola di San Biagio. Beide zijn gelegen in de buurt van Salò. Een ander eiland is de Isola di Trimelone en dan zijn er de Isola del Sogno (eiland van dromen) en het Isola degli Olivi (eiland van olijven).

« TERUG

 
Kaart:Zie ook:

  Beschrijving van het gebied Gardameer
  Klimaat Gardameer
  Oorsprong van het Gardameer

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions22
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com