vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester pň italienska sj÷ar  wakacje na włoskich jezior
  Gardameer >  Grondgebied >  Klimaat GardameerKlimaat Gardameer

Het zachte klimaat van het meer gevierd door schrijvers, reizigers en gasten die door de eeuwen heen bezocht deze zone. Hier is de gemiddelde jaarlijkse temperatuur daalt nauwelijks onder nul, waardoor een aantal typische Mediterrane planten te gedijen op loopafstand van een typische flora van alpine omgevingen.

En het is het meer, die wordt verhit in de zomer en geeft warmte in de winter, om de temperatuur te verlagen, waardoor het creŰren van een microklimaat zeer uitzonderlijk. De flora van de kust weerspiegelt deze sfeer zo bijzonder en flanken kastanje met cipressen, lelies van de vallei te palmen, rhododendrons met bougainville. Met name het gebied van de Monte Baldo biedt een spectaculair verscheidenheid van omgevingen: om deze reden wordt genoemd tuin van Europa.

Zeer belangrijk zijn de winden die kenmerkend zijn op het gebied van het Gardameer: de belangrijkste daarvan zijn de peler, een constante wind die waait uit het noorden in de ochtend, veel benut voor het windsurfen en de Ora, een briesje uit de Povlakte, die waait uit het zuiden in de middag.

« TERUG

 
Kaart:Zie ook:

  Beschrijving van het gebied Gardameer
  Klimaat Gardameer
  Oorsprong van het Gardameer

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions22
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com