vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Gardasjön >  Territorium >  klimat Gardasjönklimat Gardasjön

Det milda klimatet i sjön har firats av författare, resenärer och gäster under århundradena upptäckte detta område. Här den genomsnittliga årliga temperaturen sjunker knappast under fryspunkten, vilket gör att vissa typiska medelhavsväxter att frodas inom räckhåll för en flora som är typisk för alpina miljöer.

Och det är sjön, som är uppvärmd på sommaren och frigör värme på vintern, för att minska temperaturområdet, bidrar till att skapa ett mikroklimat helt enastående. Floran av kusten återspeglar detta klimat så noga och stöder kastanjeträd och cypresser, liljekonvaljer till palmer, rhododendron till bougainvillea. I synnerhet området Monte Baldo, erbjuder en spektakulär mångfald av miljöer: av denna anledning kallas Garden of Europe .

Mycket viktigt är vindarna som präglar området av Gardasjön: de viktigaste är Peler, en konstant vind som blåser från norr på morgonen, mycket används för vindsurfing och nu, en vind som kommer från Poslätten, som blåser från söder på eftermiddagen.

« TILLBAKA

 
Karta:Se även:

  Egenskaper Gardasjön
  klimat Gardasjön
  Ursprung i Gardasjön

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions22
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com