vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Maggioresjön >  Territorium >  Egenskaper MaggioresjönEgenskaper Maggioresjön

Lago Maggiore, en av de största av den italienska halvön, spridda över ett område av 212 km ² ; har en omkrets av 170 km och en längd på 54 km (det största av de italienska sjöarna); den maximala bredden är 10 km.

Lago Maggiore ligger 194 meters höjd från havet, och nå maximalt djup av 380 meter framför byn Cannero. Dess vatten är elva öar , inklusive den berömda och vackra Borromeo-öarna i sjön kallas Gulf Borromeo arm ser inför och motsatta Stresa och Pallanza, Brissago öarna, den schweiziska sidan av sjön större och Cannero slott, tre skären som är ruinerna av gamla befästningar.

Inbäddat i foten, Lago Maggiore, klar glacial ursprung, ramas olika typer av landskap , de mjuka kullarna i söder, till de höga topparna i de ständigt snöklädda Alperna i det nordligaste området.

« TILLBAKA

 
Karta:Se även:

  Egenskaper Maggioresjön
  klimat Iseosjön
  Ursprung i Maggioresjön

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com