vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Comomeer >  Grondgebied >  Beschrijving van het gebied ComomeerBeschrijving van het gebied Comomeer

Comomeer, met een oppervlakte van 146 vierkante kilometer. is het derde meer van Italië na de uitbreiding van Garda en het Lago Maggiore. Zijn karakteristieke omgekeerde Y-vorm wordt gegeven door de drie takken: Colico noord, zuid-oost Lecco, Como in het zuid-westen, met een totale omtrek van 170 km.

De maximale lengte tussen Como en Gera Lario, is 50 km, de maximale breedte tussen Fiumelatte en Cadenabbia, is van 4.4 km, de minimum tussen Carena en Torriggia, is 650m., De maximale diepte, en tussen Argegno link, is 410 m. (de grootste van de Europese meren), de gemiddelde hoogte boven zeeniveau is 199 m.

Het meer is omgeven door bergen waarvan de hoogste berg is Legnone (2609 m.), boven Colico. De streams zijn 37 zijrivieren, waaronder de belangrijkste is de Adda, gevolgd door Mera. De Adda is ook de enige verkooppunt, het verlaten van het meer van Lecco en, na de vorming van de meren en Garlate Olginate, blijft de richting van de Po.

« TERUG

 
Kaart:Zie ook:

  Beschrijving van het gebied Comomeer
  Klimaat Comomeer
  Oorsprong van het Comomeer

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com

lago di Como -  lake Como -  Comer see -  Lac de Côme -  Comomeer
Ospitalità lago di Como -  Guida turistica d'Italia -  Domaso Lago di Como
Gravedona Lago di Como -  Hotel, Camping, Appartamenti Domaso Lago di Como