vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Comomeer >  Grondgebied >  Klimaat ComomeerKlimaat Comomeer

Comomeer is een bijzonder goed gebied, bekend om zijn in het algemeen mild en vochtig klimaat dat bevordert een rijke uitbundigheid.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van de Alpen die bestand is tegen wind uit het noorden en door de grote massa water in meren, die de neiging heeft om de veranderingen in temperatuur te verminderen.
In de zonnigste gebieden zoals West Lake Tremezzina of omhoog, in de winter het weer nooit bereikt zeer lage temperaturen en de zomerse hitte is drukkend, moeilijk als het wordt verzacht door een goede plantengroei.
In de Alpine Voorland echter de regens overvloedig. Dankzij al deze unieke kenmerken van het klimaat, de flora langs de oevers van het meer is gevarieerd en weelderig en is van de mediterrane type, hier groeien cipressen, laurier bomen, camelia's, azalea's, rododendrons, magnolia's en palmen. In sommige gebieden, meer beschut en vochtig, groeit ook tropische en subtropische vegetatie. In Tremezzo, bijvoorbeeld, is Villa Carlotta, overal beroemd om zijn prachtige park vol bloemen en zeldzame planten, hier in het heetste seizoen bloeiende azalea's, cactussen, varens Zuid, palmen, coniferen, ceders en sinaasappelbomen.

Olijfbomen en wijnstokken gewassen zijn niet zeer overvloedig ook te wijten aan de geologische aard van de bodem en is alleen in sommige gebieden. Langs de oevers van het meer de plaats namen die getuigen van een traditie in de teelt van de olijven zijn aan de westelijke kant vinden we "Zoca de l'oli", terwijl, in het oosten en vind Oliveto Lario en Olcio.
Op de hellingen van de bergen rond het meer vol met kastanje bossen en weilanden in de hogere gebieden, waar de lente bloeiende narcissen en lelies.
De vijver vegetatie is zeldzaam en ligt slechts op gebieden zoals Piano di Spagna, omdat het meer zijn er vijvers of plassen met stilstaand water.

« TERUG

 
Kaart:Zie ook:

  Beschrijving van het gebied Comomeer
  Klimaat Comomeer
  Oorsprong van het Comomeer

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com

lago di Como -  lake Como -  Comer see -  Lac de Côme -  Comomeer
Ospitalità lago di Como -  Guida turistica d'Italia -  Domaso Lago di Como
Gravedona Lago di Como -  Hotel, Camping, Appartamenti Domaso Lago di Como