vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Comomeer >  Grondgebied >  Oorsprong van het ComomeerOorsprong van het Comomeer

De geologische oorsprong van het Meer van Como en Lugano, net als veel Italiaanse subalpiene meren, is glacial. In het Kwartair tijdperk het hele stroomgebied was bedekt door een grote gletsjer die de takken van Como en Lecco overschreden, kwam uit de Brianza waar zij is bevallen van de huidige morene heuvels.
Het meer werd gevormd in de holte opgegraven door de gletsjer, waar de langzame overgang wordt bewezen door de rotsen die nog steeds voorzien zijn tekenen van erosie en talrijke rotsblokken aanwezig zijn voornamelijk op de hoogten van het Larian Driehoek.

Bewoond sinds de prehistorie, Comomeer heeft altijd al een groot belang als een communicatie-verbinding tussen de noordelijke regio's en de Povlakte. Na de Galliërs vestigde zich daar, de Romeinen, die maakte het een strategisch punt aan de westelijke zijde, de weg opent voor de koppeling van de "Larius" met Rezia. Later, met de Lombard overheersing, deze straat, die nog steeds draagt de naam "Regina" (koningin) werd omgebouwd en heropend door koningin Teodolinda. Gezien het strategisch belang van het meer, dat werd gebruikt om de pass en de Spluga bereiken, gedurende eeuwen werd het gebied onderworpen aan invasies en overheersers. Na de Franken, hadden rond het jaar 1000 de stad Como, die later een zelfstandige gemeente, altijd gestreden voor zijn autonomie. Daarna onderging de heerschappij van de Visconti en Sforza. Die denken over uitbreiding van het bed van de Adda in om een verbinding door het water tot het hertogdom van Milaan, dat is waarom ze opende de eerste schip van Paderno. Gevolgd de buitenlandse regel, eerst de Spaanse vervolgens de Oostenrijkers en voor een korte periode zelfs de Fransen.

« TERUG

 
Kaart:Zie ook:

  Beschrijving van het gebied Comomeer
  Klimaat Comomeer
  Oorsprong van het Comomeer

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com

lago di Como -  lake Como -  Comer see -  Lac de Côme -  Comomeer
Ospitalità lago di Como -  Guida turistica d'Italia -  Domaso Lago di Como
Gravedona Lago di Como -  Hotel, Camping, Appartamenti Domaso Lago di Como