vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Iseomeer >  Bezoek het IseomeerGrondgebied

Het Iseomeer of Sebino is de vierde grootste meer in Lombardije. Het heeft als voornaamste zijrivier en de uitlaat de rivier de Oglio. Het heeft een oppervlakte van 65 km2 en een maximale diepte van 251 meter. Het meer is gelegen op 180 m hoogte, in het hart van de Alpen, aan het einde van de Camonica vallei. In het midden van het meer is het grootste natuurlijke meer eiland in Europa, Monte Isola, omringd door de twee kleine eilandjes van Loreto en San Paolo.

Het Iseomeer gebied is uniek en waardevol: het gebied is nog grotendeels intact en biedt de mogelijkheid om interessante hoeken en ongerepte landschappen te ontdekken. Een van de meest spectaculaire en verrassende punt is het grondgebied van de stad Zone, waar sprake is van de regionale reserve van de Piramidi di Erosione, dat is een enorme kolommen van de aarde bedekt door grotere rotsblokken ter bescherming van de kolom onder de eroderende werking van water.
 

Oorsprong van het Iseomeer

Zeventig miljoen jaar geleden het oppervlak van de bodem was veel hoger. De bergen op dat moment had ontwikkeld heel anders dan die op dit moment, en er was een reeks van parallelle kettingen, onderbroken door diepe valleien.

De rotsen va ...

Meer »

Kaart:Zie ook:

  Oorsprong van het Iseomeer

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com