vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Luganosjön  >  Platser >  Ponte Tresa Luganosjön semester - hotell, camping, lägenheter, fritidshus, agroturism, villePonte Tresa

Ponte Tresa är en liten by i kantonen Ticino: dess cirka 800 invånare bor i minsta kommun i Schweiz . Landet är med utsikt över sjön Lugano och är praktiskt taget på gränsen till Italien, separerar floden Tresa själva verket från staden Lavena Ponte Tresa i Italien.

Denna lilla by är den plats där sjön kommer flod Tresa , som sedan mynnar ut i sjön Maggiore. Byn, som är jämförbar med Morcote eller Bissone för den vackra sjö inställning och den urbana utbildning, har förlorat mycket av sitt ursprungliga utseende på grund av byggandet av ett stort antal moderna byggnader olämpliga till den lilla staden stil. Byggandet av bron över floden Tresa och nya kanton vägen till sjön har resulterat i att offra många typiska hus i loggior som affiacciavano på stranden av sjön Lugano.

Mellan monument som är värda ett besök för att påminna kyrkan San Bernardino da Siena, medan bland de civila bostäder kvar på stranden av floden vi kan se husen Bella och Zampini, och på kullen är den imponerande Villa Stoppani.

« TILLBAKA

 
Karta:Se även:

  Lugano
  Porlezza
  Campione d Italia
  Melide
  Morcote
  Agno
  Ponte Tresa
  Porto Ceresio
  Valsolda
  Claino con Osteno

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com