vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Iseosjön >  Besök IseosjönTerritorium

Iseosjön eller Sebino är den fjärde största sjö i Lombardiet. Dess huvudsakliga biflod och sändebud floden Oglio. Den har en yta på 65 km2 och ett maximalt djup av 251 meter. Sjön ligger 180 meter över havet, i hjärtat av den alpina foten, i botten av Val Camonica. Vid mitten av sjön är den största naturliga sjön ön i Europa, Monte Isola, omgiven av de två öarna Loreto och San Paolo.

Iseosjön är unik och värdefull område: dess territorium är fortfarande mestadels intakt, och erbjuder möjlighet att upptäcka idyllisk, orörda landskap. En av de platser som mest spektakulära och överraskande är det område i byn zonen, där regionala reserver av pyramiderna av erosion, stora kolonner av jord toppas av större stenblock som skyddar den underliggande kolumn av vattenerosion.
 

Ursprung i Iseosjön

Sjuttio miljoner år sedan jordytan var mycket högre. Sedan hade bergen ett mönster helt annorlunda än den nuvarande och utgjorde en serie parallella intervall, åtskilda av djupa dalar.

Stenarna som bergen som omger sjön Iseo bildas bildas ...

Mer »

Karta:Se även:

  Ursprung i Iseosjön

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com