vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Luganomeer >  Plaatsen >  Ponte Tresa Luganomeer vakantie - hotels, campings, appartementen, vakantiehuizen, agriturismo, villePonte Tresa

Ponte Tresa is een klein dorpje in het kanton Ticino: haar ongeveer 800 inwoners wonen in het kleinste stadje in heel Zwitserland. Het dorp is gelegen aan het Meer van Lugano en is bijna op de grens met Italië, de rivier Tresa scheidt het van de stad Lavena Ponte Tresa, in het Italiaans grondgebied.

Dit kleine dorp is de plaats waar de rivier Tresa verlaat het meer, die vervolgens uitmondt in het Lago Maggiore. Het dorp, die vergelijkbaar is met Morcote of Bissone voor de prachtige oever van het meer ruimtelijke ordening en opleiding, heeft verloren veel van haar oorspronkelijke vorm te wijten aan de bouw van tal van moderne gebouwen ongepast om de stijl van het dorp. De brug over de rivier Tresa en de nieuwe kantonale weg naar het meer heeft geresulteerd in het offer van vele huizen in affiacciavano loggia aan de oever van het Meer van Lugano.

Onder de monumenten die de moeite waard een bezoek aan de kerk van San Bernardino van Siena herinneren, terwijl onder de paleizen zien we de mooie huizen Bella en Zampini, en op de heuvel staat het imposante Villa Stoppani.

« TERUG

 
Kaart:Zie ook:

  Lugano
  Porlezza
  Campione d Italia
  Melide
  Morcote
  Agno
  Ponte Tresa
  Porto Ceresio
  Valsolda
  Claino con Osteno

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com