vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Luganomeer >  Plaatsen >  Porlezza Luganomeer vakantie - hotels, campings, appartementen, vakantiehuizen, agriturismo, villePorlezza

Porlezza is een charmante en vriendelijke stad met goede toeristische voorzieningen, die is gelegen aan het hoofd van de noord-oostelijke tak van het Meer van Lugano.

De stad is opgebouwd uit vier gehuchten, Begna, Tavordo, Agria en Cima, van groot historisch belang, omdat het een typisch middeleeuws dorp met de overblijfselen van oude muren en vestingwerken. Porlezza biedt haar bezoekers een prachtige laan van recente bouw op het meer, waar wandelen en sightseeing, het strand en de pier van de navigatie van waaruit cruise op het meer, maar ook schatten van kunst, zoals de barokke kerk van San Vittore en de rijke kerk van Santa Marta.

Porlezza is het startpunt voor talloze excursies: achter het dorp is het Lago di Piano, een meertje gelegen in een groot natuurgebied. Het meer is zeer populair in de zomer maar ook tijdens de winter: in feite hier kunt u de praktijk van de schaatsen, omdat de vijver bevriest meestal in de koudere maanden.

« TERUG

 
Kaart:Zie ook:

  Lugano
  Porlezza
  Campione d Italia
  Melide
  Morcote
  Agno
  Ponte Tresa
  Porto Ceresio
  Valsolda
  Claino con Osteno

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com