vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Luganomeer >  Plaatsen >  Agno Luganomeer vakantie - hotels, campings, appartementen, vakantiehuizen, agriturismo, villeAgno

Agno is een stad van ongeveer 3700 inwoners, gelegen in Zwitserland: het is op het meest westelijke tak van het meer, niet ver van Lugano.

Agno is zeer belangrijk voor het toerisme en de communicatie in het gebied want op de rechteroever van de rivier die erdoorheen stroomt de rivier Vedeggio, werd gemaakt van de luchthaven van Lugano, die het gehele gebied van Ticino serveert. Reguliere vluchten verbinden de luchthaven van Agno met Rome, Genève en Zürich.

Agno is ook een mooie stad om te bezoeken: het is uitgerust met tal van structuren, met name kampeerplaatsen. Het islocated in een gunstige positie en het was al bewoond tijdens de Romeinse tijd: een aantal objecten en archeologische artefacten uit de periode worden bewaard in het plaatselijke museum. Onder de monumenten noemen wij de kerk van San Giovanni Battista en San Provino, gedocumenteerd al in 735 AD, en mooie oude gebouwen in de binnenstad, waaronder het stadhuis, Villa Celestina en Villa San Michele.

« TERUG

 
Kaart:Zie ook:

  Lugano
  Porlezza
  Campione d Italia
  Melide
  Morcote
  Agno
  Ponte Tresa
  Porto Ceresio
  Valsolda
  Claino con Osteno

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com