vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Iseomeer >  Plaatsen >  Pisogne Iseomeer vakantie - hotels, campings, appartementen, vakantiehuizen, agriturismo, villePisogne

Pisogne is de noordelijkste stad van de oostelijke kust van het Iseomeer, het is een grote stad, bestaande uit verschillende gehuchten. Pisogne vertegenwoordigt de laatste uitloper van de Val Camonica en de eerste stad van het Iseomeer: Dit gebied, tussen het meer en de bergen, biedt een prachtig uitzicht en interessante ideeën.

In het historische centrum, op het centrale plein, met uitzicht op de adellijke paleizen, die worden afgewisseld met smalle steegjes en oude arcades. Het symbool van Pisogne is de Torre del Vescovo (toren van de bisschop): het is 32 meter hoog, werd gebouwd in 1250, en is zichtbaar vanuit de gehele noordelijke gebied van het Iseomeer.

Van de kerken die een bezoek waard zijn, herinneren we Santa Maria Assunta, een van de grootste kerken in het gebied, de prachtige Santa Maria della Neve, die blijft binnen de beroemde fresco's van de schilder Romanino, en Santa Maria in Silvis.

« TERUG

 
Kaart:Zie ook:

  Riva di Solto
  Iseo
  Sarnico
  Predore
  Tavernola Bergamasca
  Lovere
  Paratico
  Sulzano
  Sale Marasino
  Monte Isola
  Marone
  Pisogne

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com