vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Iseomeer >  Plaatsen >  Sarnico Iseomeer vakantie - hotels, campings, appartementen, vakantiehuizen, agriturismo, villeSarnico

Sarnico is een elegante stad, gelegen op het punt waar het meer uitmondt in de rivier de Oglio. Het wordt beschouwd als de geografische hoofdstad van de zuidelijke meer, het heeft altijd al een kruispunt tussen de twee oevers van Bergamo en Brescia.

De positie heeft bijgedragen aan haar ontwikkeling: de eerste menselijke nederzettingen zijn oorsprong daterend uit het Neolithicum tot het bronzen tijdperk, zoals blijkt uit de resten, gevonden op de bodem van het meer, van een gestructureerd primitieve dorp op stelten. Na verloop van tijd de bewoners naar het vasteland, zodat in de Romeinse tijd op de oevers van meren werden vastgesteld dit krediet voornamelijk te wijten aan het bestaan van belangrijke links met de steden van Bergamo en Brescia, en met de Val Camonica ter bevordering van de verkoop in de gebied.

Vandaag Sarnico is een mooie stad vol prachtige uitzichten en natuur: het behoudt een middeleeuwse toren en het fort van Zucchellis, daterend uit de dertiende eeuw. Het meer maakt ook de praktijk van sporten zoals windsurfen, varen en waterskiën.

« TERUG

 
Kaart:Zie ook:

  Riva di Solto
  Iseo
  Sarnico
  Predore
  Tavernola Bergamasca
  Lovere
  Paratico
  Sulzano
  Sale Marasino
  Monte Isola
  Marone
  Pisogne

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com