vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Iseomeer >  Plaatsen >  Iseo Iseomeer vakantie - hotels, campings, appartementen, vakantiehuizen, agriturismo, villeIseo

Iseo is de stad van waaruit het meer zijn naam aan dankt: het is de belangrijkste en meest ontwikkelde stad van het meer, waar er talrijke recreatiemogelijkheden: naast de hotels is de promenade op de oever vol met discotheken en restaurants.

Vanuit een oogpunt van naturalistische, Iseo is een belangrijke plaats: in de buurt van het dorp zijn in feite de venen, een moerassig gebied dat werd een broedplaats voor verschillende soorten vogels. In het centrum zijn er ook vele interessante monumenten. Op het plein van het kerkhof staat de parochiekerk van Sant'Andrea, gesticht in de vijfde eeuw en verrijkt door een klokkentoren in Romaanse stijl. In hetzelfde plein is de kerk van San Giovanni Battista. Op een heuvelrug aan de rand van de oude stad is de Oldofredi kasteel, daterend uit de elfde eeuw.

De oude stad charmes voor de elegantie van de paleizen en pleinen, maar Iseo is ook een stad aan het meer, waar watersporters vindt u tal van mogelijkheden voor windsurfen, waterskiën, zeilen en nog veel meer.

« TERUG

 
Kaart:Zie ook:

  Riva di Solto
  Iseo
  Sarnico
  Predore
  Tavernola Bergamasca
  Lovere
  Paratico
  Sulzano
  Sale Marasino
  Monte Isola
  Marone
  Pisogne

Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com