vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester pň italienska sj÷ar  wakacje na włoskich jezior
  Maggioremeer >  Plaatsen >  Borrome´sche eilanden Maggioremeer vakantie - hotels, campings, appartementen, vakantiehuizen, agriturismo, villeBorrome´sche eilanden

De Borrome´sche eilanden worden gevormd door drie eilanden, een klein eilandje en de zogenaamde Malghera, net een onbewoonde rots.

Tot en met 1632 de Isola Bella (mooie eiland) was een rotsachtige klip bezet door een klein vissers dorp: in dat jaar, Carlo III Borromeo begon de bouw van een enorme gebouw gewijd aan zijn vrouw, die werd een weelderige villa, een plaats van luxe partijen en theatervoorstellingen voor de Europese adel.

De Isola dei Pescatori (eiland van de vissers) is het enige eiland van de Borrome´sche eilanden tot permanent worden bewoond: het gastheren, in feite een kleine stad, met de typische huisjes met meerdere verdiepingen, met een plein, smalle straatjes, een prachtige promenade en de belangrijkste straat waar u kunt wandelen (de auto's niet zijn toegestaan op het eiland) en genieten van de schoonheid van de plaats.

Historische bronnen vermelden dat in het midden van de negende eeuw, over het Isola Madre (moeder eiland) was er de kerk en een begraafplaats, er waren ook akkers met olijfbomen, en in de zestiende eeuw werden ze ook ingevoerd citrusvruchten. In dezelfde eeuw begint de bouw van een eerste kern van een adellijke residentie, die vervolgens is uitgebreid in Renaissance stijl. Vanaf ongeveer 1823/25 boomgaarden van het eiland worden omgezet naar het Engels romantische tuin, die nog steeds wordt beschouwd als een van de beste voorbeelden van deze kunst in ItaliŰ.

De Isolino di San Giovanni (Isolino is eilandje) ontleent zijn naam aan een kapel met een lettertype gewijd aan San Giovanni Battista, die stond op. Het eiland is beroemd omdat het voor 25 jaar was het de residentie van de beroemde dirigent Arturo Toscanini, in het Palazzo Borromeo. Het paleis en het eiland vandaag zijn prive en niet toegankelijk voor bezoekers.

« TERUG

 
Kaart:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com