vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester pň italienska sj÷ar  wakacje na włoskich jezior
  Maggioremeer >  Plaatsen >  Arona Maggioremeer vakantie - hotels, campings, appartementen, vakantiehuizen, agriturismo, villeArona

De geschiedenis van het Arona is nauw verbonden met de Borromeo familie, de stad was een deel van de bezittingen van de Visconti, heren van Milaan, maar om zijn schulden te vereffenen aan de bankier Giovanni Borromeo, Filippo Maria Visconti gaf zijn leengoed van Arona in 1440. En in Arona werd geboren de bekendste exponent van de familie Borromeo, Carlo, die overal herinnerd in de stad.

Onder de bezienswaardigheden, werd de kerk van de Geboorte van de Maagd Maria: de huidige parochiekerk uitgevoerd door kardinaal Federico: de bouw ervan gaat niet verder terug dan de vijftiende eeuw. Binnenin zijn er waardevolle kunstwerken en de vier heiligdommen bevatten dat het pallium, mijter en pastoraal van Carlo Borromeo.

Een andere beroemde monument ter ere van de heilige, de Kolossus van San Carlo, een standbeeld, bijgenaamd de Sancarlone, met uitzicht op het Lago Maggiore. Het gevaarte is ongeveer 36 meter en werd gebouwd tussen 1614 en 1697, met koperen platen. Het standbeeld is open voor het publiek, die kan gaan via een interne trap, tot aan het hoofd van de heilige.

« TERUG

 
Kaart:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com