vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester pň italienska sj÷ar  wakacje na włoskich jezior
  Maggioremeer >  Plaatsen >  Sesto Calende Maggioremeer vakantie - hotels, campings, appartementen, vakantiehuizen, agriturismo, villeSesto Calende

Deze toeristische stad is gelegen in het punt waar de rivier de Ticino stroomt uit het Lago Maggiore, het volledig wordt ondergedompeld in het groen van het Parco Naturale della Valle del Ticino. Het gebied biedt vele naturalistische en historisch-culturele ideeŰn die bezoekers niet kunnen negeren.

De belangrijkste 'monument' van Sesto Calende is de Sass da Preja Buja, een blauw-gekleurde steen gevonden in San Vincenzo, op een open plek bij de ingang van het bos: in de oudheid waarschijnlijk duidt op een zeer belangrijke plaats van aanbidding.

In de stad, twee kerken, een bezoek waard: de ene is het Oratorio di San Vincenzo, een kleine kerk ten noorden van Sesto Calende gelegen, op een met gras begroeide heuvel, gebouwd tussen de late elfde eeuw en het begin van de twaalfde eeuw. Plaats van aanbidding van de prehistorie tot vandaag, is het gebied het onderwerp geweest van meerdere archeologische opgravingen hebben bewezen hun belang. Een ander belangrijk religieus gebouw is de abdij van San Donato, het grootste monument van Sesto. Gebouwd tussen de negende en tiende eeuw, is de oorspronkelijke kerk herbouwd gesuperponeerd over de eeuwen heen. In alle externe en interne wanden zijn geplaatst, als materialen voor hergebruik, elementen van eerdere heidense en christelijke gebouwen waarop het werd gebouwd de huidige tempel.

« TERUG

 
Kaart:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com