vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Maggioresjön >  Platser >  Stresa Maggioresjön semester - hotell, camping, lägenheter, fritidshus, agroturism, villeStresa

Stresa visas redan i dokument före år ettusen av namnet på Strixia (liten landremsa), i det femtonde århundradet förvandlades från by fiskare till fejd av familjen Visconti och senare skickas till Borromeo familjen.

Dess turist rykte beror på berättelser om utmärkta resenärer som sedan artonhundratalet, valde Stresa som ett led i sin Grand Tour. I centrum är att besöka kyrka Sant'Ambrogio och Villa Ducale , som sedan 1966 är hem till ett museum och ett rikt bibliotek med viktiga medicinska texter. Villan är omgiven av en trädgård med en monumental ceder Libanon från 1860.

Stresa är också utgångspunkten för härliga utflykter inlandet: gå upp på gatan som leder till Mottarone ni stöter på, 800 meter hög, trädgård "Alpinia" , utformad i 30-talet av detta århundrade för att skydda en charmig panorama zon och för att bilda en samling av typiska fjällväxter. I parken finns nu omkring 700 arter av växter främst alpina och läkemedel. Fortsatt det går upp till 1491 meter Mottarone, känd skidort och privilegierade panorama observatorium på sjön, där man kan njuta av på tydliga sommar- och vinterdagar, pittoresk utsikt över sju sjöar.

Borromeo-öarna består av tre riktiga öar, en ö och cosiddeta Malghera, drygt en obebodd klippa.

Fram till 1632 i " Isola Bella var en stenig klippa upptas av en liten fiskeby: det året Carlo III Borromeo började byggandet av en enorm palats tillägnad hans hustru, som blev en lyxig villa, plats för lyxiga fester och teaterföreställningar för den europeiska adeln.

L ' Isola dei Pescatori är den enda ön Borromeo-öarna för att permanent bebodda: Den är värd en liten stad, distinkta hem med flera våningar, med ett torg, smala gränder strandpromenaden och huvudvägen för att möjliggöra flytten strikt på foten av 50 invånare som lever på fiske och turism.

Historiska källor visar att i mitten av nionde århundradet på ' Isola Madre Det finns en kyrka och en kyrkogård; Det fanns också olivodlingar och i det sextonde århundradet citrusfrukter infördes också. I samma århundrade börjar byggandet av en kärngrupp av aristokratisk bostad, som sedan expanderas i renässansstil. Utgående från cirka 1823 till 1825 öns fruktodlingar omvandlas till engelska romantisk trädgård, som fortfarande anses vara bland de bästa exemplen på denna konst i Italien.

L ' Isolino di San Giovanni har fått sitt namn från ett kapell med ett typsnitt tillägnat Johannes Döparen som stod på den. Ön är känd för att det var för 25 år uppehållet av den berömda ledaren Arturo Toscanini, på Palazzo Borromeo. Slottet och ön i dag är privata och inte öppna för besökare.

« TILLBAKA

 
Karta:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com