vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Maggioresjön >  Platser >  Angera Maggioresjön semester - hotell, camping, lägenheter, fritidshus, agroturism, villeAngera

Under medeltiden Angera var ledare för ett område som ingår länderna på båda sidor om sjön och hade totalt 20 religiösa byggnader.

På sjön, är det värt att besöka helgedom Madonna della Riva , som började byggas 1657 men avslutades aldrig. Historien om Angera är emellertid också läsa i militär nyckel. Redan under romartiden i stället för Rocca av Angera var en befäst struktur som sedan blev egendom ärkebiskop i Milano. I det trettonde århundradet fastigheten övergått i händerna på Visconti familjen som förvandlade den till en majestätisk fästning, dominerar över hela landet. I 1449 förvärvades av Borromeo familjen, de nuvarande ägarna.

Rock of Angera ligger i ett vackert läge på en sporre för kalkberget med utsikt över sjön, Det är känt särskilt för Hall of Justice, en av de viktigaste exemplen på italienska målning i början fjortonde århundradet, och Doll Museum, unik i Italien och bland de mest prestigefyllda i Europa.

« TILLBAKA

 
Karta:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com