vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Maggioresjön >  Platser >  Leggiuno Maggioresjön semester - hotell, camping, lägenheter, fritidshus, agroturism, villeLeggiuno

Ursprunget till namnet Leggiuno är verkligen mycket gammal och lika kontroversiell; den mest sannolika hypotesen är att det härrör från den keltiska "Leze (fot) och från" Dunum "(hill-fort), som betyder" vid foten av kullen ".

Leggiuno är mycket gynnad av det milda klimatet i position även under vintermånaderna . Ryktet om det lilla landet kan hänföras till en av de viktigaste monumenten i provinsen Varese: den " Hermitage Santa Caterina del Sasso .

Inbäddat i en klippa som hänger över en av de djupaste delarna av Lago Maggiore, är Hermitage en klosterkomplex består av tre byggnader från trettonde och fjortonde århundradena. Talrika bildcykler inom och utanför väggarna i kyrkan, som omfattar en period från fjortonde till artonhundratalet . Konst och historia är integrerade vackert i en naturlig ram av de mest suggestiva, nästan en balkong som skjuter ut i Borromeiska öarna.

« TILLBAKA

 
Karta:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com