vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Gardameer >  Plaatsen >  Gargnano Gardameer vakantie - hotels, campings, appartementen, vakantiehuizen, agriturismo, ville



Gargnano

Gargnano lac de Garde Gargnano lago di Garda Gargnano lake Garda Gargnano Gardameer
Gargnano ligt op de westelijke oever van het meer, beschermd tegen de koude noordelijke winden door een ring van bergen en heuvels. Het grondgebied bestaat uit verschillende gehuchten, op de heuvels rond het dorp het warme weer heeft gecreëerd ideale omstandigheden voor de groei van de ceder, citroen, olijfbomen, cipressen.

Het centrum van Gargnano wordt verzameld rond de haven over het hoofd gezien door elegante paleizen, waaronder het gemeentebestuur een, gebouwd aan het einde van 1500. In de gevel tegenover het meer zijn ommuurde kanonskogels dat een Oostenrijkse schip vuurde de richting van de stad in 1866 tijdens de Derde Oorlog van Onafhankelijkheid.

De oudste kerk in Gargnano, gewijd aan San Giacomo, dateert uit de twaalfde eeuw en is onlangs gerestaureerd. Buiten, op een zijwand, geaccentueerd met drie veertiende-eeuwse fresco's. Binnen, op een mooie stenen altaar, verzameld in een nis, kunt u genieten van de zestiende-eeuwse houten beeld van San Giacomo (Jakobus de Meerdere).

« TERUG

 
Kaart:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions22
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com