vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Comosjön >  Platser >  Torno Comosjön semester - hotell, camping, lägenheter, fritidshus, agroturism, villeTorno

Torno ligger i ett vackert läge på en kulle och kännetecknas av de typiska kännetecknen för den medeltida staden: smala slingrande gator, hus med sten dörrar med smidesjärn dekorationer på fönstren.

I byn finns: den vackra Kyrkan Santa Tecla , romansk byggnad i det trettonde århundradet, ombyggda flera gånger, med en vacker marmorfasad dekorerad med en renässans portal och en ros fönster och kyrka St Johns , landets äldsta, med ett mäktigt romansk klocktorn.

Du kan hoppa från staden, efter den gamla vägen som slingrar sig genom skogen, till Montepiatto (610 m.): Husen är bebodda endast på sommaren eller på semester, från kyrkogården i den lilla kyrkan det finns en vacker utsikt över sjön. På en äng nära byn kan ses i sten pendula , en svampformad stenblock balanserade på en klippa.

« TILLBAKA

 
Karta:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com

lago di Como -  lake Como -  Comer see -  Lac de Côme -  Comomeer
Ospitalitā lago di Como -  Guida turistica d'Italia -  Domaso Lago di Como
Gravedona Lago di Como -  Hotel, Camping, Appartamenti Domaso Lago di Como