vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Comosjön >  Platser >  Argegno Comosjön semester - hotell, camping, lägenheter, fritidshus, agroturism, villeArgegno

Beläget i en stor inlopp på den västra stranden av sjön Como, vid mynningen av Intelvi Valley, har landet ett milt klimat även på vintern.
Argegno är förvisso av romerskt ursprung: typisk Larian land, kännetecknas av munnen av strömmen Telo, spänner den medeltida byn dela upp det i två delar sammankopplade från den gamla stenbron vilar på spetsbågar och markerar sträckningen av den gamla Via Regina.

På stranden av floden, bland de många överhängande byggnader, finner vi den gamla smedjan med klubban som går tillbaka till 1772 och de gamla kvarnar som användes för slipning spannmål och kastanjer. Den nya delen av landet är inte grupperade som den gamla, men klättrar sluttningarna av bergen på jakt efter sol, sevärdheter och nya utrymmen.

En intressant utflykt som du kan göra från Argegno är att ta linbanan, som med en fallhöjd på 540 meter, kommer Lazy (881 m.) På bara 4 minuter. Från pigra kan du njuta av en underbar utsikt över sjön.

« TILLBAKA

 
Karta:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com

lago di Como -  lake Como -  Comer see -  Lac de Côme -  Comomeer
Ospitalitā lago di Como -  Guida turistica d'Italia -  Domaso Lago di Como
Gravedona Lago di Como -  Hotel, Camping, Appartamenti Domaso Lago di Como