vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Comosjön >  Platser >  Dervio Comosjön semester - hotell, camping, lägenheter, fritidshus, agroturism, villeDervio

Dervio ligger vid mynningen av Valvarrone och genomskärs av floden, fallande från dalen, som bildas under århundraden en stor och grönskande slätt före tömning med bred delta i vattnet i sjön.

För närvarande landet består av fyra byar: byn, tidigare hem för fiskare, Villa, i en högre position och panorama slottet där man fortfarande kan se resterna av ett fjortonde-talstorn och tecken på de äldsta torn och Corenno Plinius. Det senare är ett av de mest karaktäristiska i sjön, och det finns ett imponerande slott, byggt i slutet av fjortonde århundradet av den adliga familjen Andreani, feodalherrar av platsen: det är för tillfället en av försvaret fungerar bäst bevarade bland de många uppstått på stranden del Lario.

Dervio kännetecknas av smala gator och stenhus, och det finns charmiga kyrkor, liksom en dedikerad till Saints Quirico och Julietta, från den romanska perioden, och det heliga Petrus och Paulus. Men i Dervio finns också en vacker strand, natursköna vandringsleder och många möjligheter att utöva olika sporter.

« TILLBAKA

 
Karta:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com

lago di Como -  lake Como -  Comer see -  Lac de Côme -  Comomeer
Ospitalitā lago di Como -  Guida turistica d'Italia -  Domaso Lago di Como
Gravedona Lago di Como -  Hotel, Camping, Appartamenti Domaso Lago di Como