vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Comosjön >  Platser >  Lecco Comosjön semester - hotell, camping, lägenheter, fritidshus, agroturism, villeLecco

lecco
Lecco är längst södra änden av sjön, i en smal landremsa nästan nivå i bassängen bildas av Klippiga bergen. Staden erbjuder många möjligheter att besöka: den vackra Basilica of St Nicholas , tillägnad skyddshelgon för sjömän, Piazza XX Settembre , den gamla torget, smal och oregelbunden, fodrad med iker på den bortse från eleganta borgerliga palats med balkonger och dekorerade fönster.

Det område i Lecco är den plats där du anger en av de viktigaste romaner italiensk litteratur, "trolovade" , Alessandro Manzoni. Fortfarande de överlever, och du kan besöka några av de platser som nämns i romanen: byarna Pescarenico och Olate där Renzo och Lucia levde och är klostret Fra Cristoforo, residens Don Rodrigo, och i närheten, slottet "Namnlösa.

Med tanke på den lyckliga ställning Lecco, är det inte svårt att hitta trevliga platser och lättillgänglig, där gör korta dagsturer. Vem älskar naturen och är utbildad, kan stiga till Mount Barro , vars topp erbjuder en fin utsikt över Mexikanska Lecco och Brianza. Du kan klättra till panorama toppen av Resegone eller kvar på samma nivå som sjön, kan du stå ut med att Garlate att besöka Silk Museum.

« TILLBAKA

 
Karta:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com

lago di Como -  lake Como -  Comer see -  Lac de Côme -  Comomeer
Ospitalitā lago di Como -  Guida turistica d'Italia -  Domaso Lago di Como
Gravedona Lago di Como -  Hotel, Camping, Appartamenti Domaso Lago di Como