vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Comosjön >  Platser >  Dongo Comosjön semester - hotell, camping, lägenheter, fritidshus, agroturism, villeDongo

Idag Dongo är en viktig turistiska och industri, men den gamla centrum av staden, med utsikt över bukten, liksom att utvidga fraktioner av Marti och Barbignano är ett vittnesmål från en tidigare rik på historiska händelser.

Bland de viktigaste monumenten, Sanctuary of Our Lady of Tears , byggt i det sextonde århundradet, fäst vid ett franciskanerkloster, den vackra kyrkan Santo Stefano och Palazzo Manzi , torget på sjön av landet, byggdes 1824.
Torget sjö som ofta ihågkommen i historieböckerna, eftersom staden Dongo var skådeplatsen för slutet av fascismen : Det är där, den 28 april 1945 sköts den fascistiska fångade dagen innan, samtidigt som man försöker fly till Schweiz med Mussolini.

Dongo erbjuder också sina besökare en vacker stranden , ett sportcenter och massor av möjligheter att upptäcka de små byarna på berg , kommer genom vackra vandringsleder till gränsen mot Schweiz.

« TILLBAKA

 
Karta:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com

lago di Como -  lake Como -  Comer see -  Lac de Côme -  Comomeer
Ospitalitā lago di Como -  Guida turistica d'Italia -  Domaso Lago di Como
Gravedona Lago di Como -  Hotel, Camping, Appartamenti Domaso Lago di Como