vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Comosjön >  Platser >  Varenna Comosjön semester - hotell, camping, lägenheter, fritidshus, agroturism, villeVarenna

Varenna ligger på den östra stranden av sjön Como, den gamla staden har en avundsvärd utsikt: framför byn avgår de tre grenarna av sjön och utsikten sträcker sig från gröna udden Bellagio till de mest avlägsna städerna Menaggio och Cadenabbia. Varenna är en pittoreska byn som kännetecknas av en följd av låga och enhetliga hus, ibland med fresker eller vapensköldar, lutade mot varandra och länkas samman genom typiska valv, av långa och smala gränder som fan ut och sjunka rakt och brant till sjön.

Mycket imponerande är promenad till sjön där du kan njuta av varje hörn av detta vackra land: bland de monument som vi minns det vackra romanska kyrkan tillägnad Saint George , en dekorerad afffesco visar St Christopher på fasaden.

I Varenna finns också ansedda historiska residens, såsom Villa Cypresses i nyklassicistisk stil, så kallad på grund i trädgården levande sekulära cypresser och Villa Monas , en av de mest intressanta exemplen på bosatt i eklektisk stil: en byggnad av stor visuell effekt och symboliskt värde.
Också intressant är ett besök till Castello di Vezio , som erbjuder en fantastisk utsikt över den centrala delen av sjön.

« TILLBAKA

 
Karta:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com

lago di Como -  lake Como -  Comer see -  Lac de Côme -  Comomeer
Ospitalitā lago di Como -  Guida turistica d'Italia -  Domaso Lago di Como
Gravedona Lago di Como -  Hotel, Camping, Appartamenti Domaso Lago di Como