vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Comomeer >  Plaatsen >  Lecco Comomeer vakantie - hotels, campings, appartementen, vakantiehuizen, agriturismo, villeLecco

lecco
Lecco is op de verre zuidelijke punt van het Comomeer, in een smalle strook land bijna niveau in het bekken gevormd door rotsachtige bergen. De stad biedt vele mogelijkheden om te bezoeken: de prachtige Basiliek van San Nicolò, gewijd aan de beschermheilige van zeelieden, Piazza XX Settembre, het oude marktplein, smal en onregelmatig, omzoomd door arcaden op het balkon met uitzicht elegante gebouwen bourgeois en versierde ramen .

Het grondgebied van Lecco is een plek waar u een van de belangrijkste romans in de Italiaanse literatuur, "I Promessi Sposi" (de verloofden) van Alessandro Manzoni. Toch overleven, en u kunt bezoeken een aantal van de genoemde plaatsen in de roman: de dorpen en Pescarenico Olate waar Renzo en Lucia leefde en waar is het klooster van Fra Cristoforo, de woonplaats van Don Rodrigo, een korte afstand, het kasteel van de Innominato (naamloos).

Gezien de gelukkige positie van Lecco, is niet moeilijk om aangenaam en gemakkelijk toegankelijk is, vinden waar komen korte dag wandelingen. Wie houdt van de natuur en is opgeleid, kan beklimmen de Monte Barro waarvan de top biedt uitzicht over de Golf van Lecco en Brianza. U kunt de klim naar de top van de panoramische Resegone of, met behoud van het meer niveau, kunt u naar Garlate aan het museum van zijde te bezoeken.

« TERUG

 
Kaart:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com

lago di Como -  lake Como -  Comer see -  Lac de Côme -  Comomeer
Ospitalità lago di Como -  Guida turistica d'Italia -  Domaso Lago di Como
Gravedona Lago di Como -  Hotel, Camping, Appartamenti Domaso Lago di Como