vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Comomeer >  Plaatsen >  Argegno Comomeer vakantie - hotels, campings, appartementen, vakantiehuizen, agriturismo, villeArgegno

Gelegen in een grote inham op de westelijke oever van het Comomeer, aan de monding van de Valle d'Intelvi, de stad heeft een mild klimaat, zelfs in de winter.

Argegno heeft zeker Romeinse oorsprong: het is een typisch dorp meer, het wordt gekenmerkt door de monding van de rivier Telo, die stroomt door de middeleeuwse stad te verdelen in twee delen met elkaar verbonden door de oude stenen brug gebouwd op bogen en dat de route merken van de oude Via Regina.

Aan de oever van de kreek, tussen de vele overhangende gebouwen, vinden we de winkel van de oude smid met de hamer, dat dateert uit 1772 en de oude molens die gebruikt werden voor het malen van graan en kastanjes. Het nieuwe deel van het land is gegroepeerd als de oude, maar klimt de hellingen van de bergen op zoek naar zon, bezienswaardigheden en nieuwe ruimtes.

Interessant, kan een wandeling worden gedaan vanaf Argegno met de kabelbaan, die, met een hoogteverschil van 540 meter, bereikt Pigra (881 m) in slechts 4 minuten. Vanaf Pigra kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het meer.

« TERUG

 
Kaart:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com

lago di Como -  lake Como -  Comer see -  Lac de Côme -  Comomeer
Ospitalità lago di Como -  Guida turistica d'Italia -  Domaso Lago di Como
Gravedona Lago di Como -  Hotel, Camping, Appartamenti Domaso Lago di Como