vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Comomeer >  Plaatsen >  Mandello del Lario Comomeer vakantie - hotels, campings, appartementen, vakantiehuizen, agriturismo, villeMandello del Lario

Mandello ligt op een schiereiland aan de voet van Grigne en biedt uitzicht op de westelijke oever van de Lecco tak met de Corni di Canzo en de lange groene bergrug, bezaaid met aangrenzende dorpen, die Bellagio bereikt.

In de tweede helft van de negentiende eeuw ontstond in Mandello draaien en spinnerijen, maar sinds 1921 de naam van Mandello bekend is over de hele wereld, omdat hier een historische fabriek van motorfietsen zijn zetel heeft: Moto Guzzi. Vandaag in de fabriek is een museum waar u kunt genieten van de motorfietsen en vele andere interessante memorabilia.

In het dorp is de moeite waard een bezoek aan de prachtige kerk van San Lorenzo, vroeg-christelijke stichting, herbouwd in de negende eeuw en gerestaureerd meerdere malen door de eeuwen heen.

« TERUG

 
Kaart:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com

lago di Como -  lake Como -  Comer see -  Lac de Côme -  Comomeer
Ospitalità lago di Como -  Guida turistica d'Italia -  Domaso Lago di Como
Gravedona Lago di Como -  Hotel, Camping, Appartamenti Domaso Lago di Como