vacanze sui laghi italiani  vacation on italian lakes  Urlaub auf italienischen Seen  vacances sur les lacs italiens  vakantie op Italiaanse meren  отдых на итальянских озерах  vacaciones en los lagos italianos  semester på italienska sjöar  wakacje na włoskich jezior
  Comomeer >  Plaatsen >  Nesso Comomeer vakantie - hotels, campings, appartementen, vakantiehuizen, agriturismo, villeNesso

De oude stad van Nesso is gemaakt door pittoreske groepen van huizen verspreid over de berghellingen en langs het meer: in zijn omgeving herinneren wij het gehucht Careno, een mooi dorpje in de vorm van een omgekeerde driehoek gemaakt van stenen huizen vastklampen aan de bergen en de gekruiste door steile stappen alleen te voet begaanbaar. Vanwege deze kenmerken is een van de meest gefotografeerde meer dorpen.

Een van de kenmerken van Nesso we herinneren de kerk van Santi Pietro e Paolo, die staat in het midden van het land, en de kerk van San Martino in Careno, daterend uit de twaalfde eeuw.
Een van de beroemdste landschap van het Comomeer is de Orrido di Nesso, een schilderachtige waterval gevormd door twee beken, die zich verenigen in een donderende massa van water en storten tussen de rotsen, gaat onder een Romeinse brug op loopafstand dankzij een mooie trap.

Voor natuurliefhebbers, mis dan niet een bezoek aan de Grot Masera, op de hellingen van de bergen achter het dorp: het is 400 meter lang en de binnenkant is er een meertje en een grote lounge met afdrukken van ammonieten.

« TERUG

 
Kaart:


Vacation on Italian lakes
tommstudio - Web Solutions
Via D.in Guerra, 36
Italy 22015 Gravedona (CO)
P.IVA 02948970138
email: info@tommstudio.it


Sitemap :: I servizi HolidayOnLake.com

lago di Como -  lake Como -  Comer see -  Lac de Côme -  Comomeer
Ospitalità lago di Como -  Guida turistica d'Italia -  Domaso Lago di Como
Gravedona Lago di Como -  Hotel, Camping, Appartamenti Domaso Lago di Como